افشای تخلفات نجومی در مدیریت شهری سابق


معاون اجرايي شوراي شهر تهران در تشريح تخلفات شهرداري سابق گفت: براساس گزارشي که به دست من رسيده، در مديريت شهري گذشته ۶۷۰ ملک به افراد خاص واگذار شده بود که تاکنون ۶۰ مورد از آنها مسترد شده است و اگر لازم باشد؛ اسامي‌همه افرادي که ۶۷۰ ملک نجومي‌را گرفته‌اند، منتشر خواهيم کرد. 
محمود ميرلوحي (معاون اجرايي شوراي شهر تهران) در گفت‌وگو با ايلنا در پاسخ به سوالي درباره رسيدگي به وضعيت تخلفات مديريت شهري گذشته، ‌به ماجراي املاک نجومي‌اشاره کرد و گفت: ما در حال پيگيري طرحي در اين رابطه هستيم و توصيه مي‌کنم تا قبل از آنکه اين طرح به مرحله اجرا دربيايد، افرادي که يک سري از املاک شهرداري در اختيارشان است، خودشان پيشقدم شده و املاک را پس دهند. براساس گزارشي که به دست من رسيده تاکنون ۶۰ مورد ملک مسترد شده است و اگر لازم باشد؛ اسامي‌همه افرادي که ۶۷۰ ملک نجومي‌را گرفته‌اند، منتشر خواهيم کرد.
استراد ۶۰ ملک نجومي
وي ادامه داد: اين املاک در گزارش و سند تحويل و تحول آقاي نجفي هم ذکر شده بود و بعد هم مشخص شد که تعدادشان از اين هم بيشتر بوده است. بررسي‌ها تا امروز نشان مي‌دهد که املاک واگذار شده از اين عدد بسيار بيشتر بوده و تاکنون فقط ۶۰ مورد آن مسترد شده است. قبول داريم که افکار عمومي‌به دنبال آن هستند، که اسامي‌افشا شود، اما نمي‌خواهيم کساني که هنوز املاک خود را پس نداده‌اند از ترس افشاي اسم‌شاند از پس دادن ملک سر باز زنند.
وي تاکيد کرد: به کساني که هنوز ملک خود را بازنگردانده‌اند و کساني که مقاومت کرده و امروز و فردا مي‌کنند، پيغام مي‌دهم ممکن است به جايي برسيم که اسامي‌شان را منتشر کنيم تا مردم بدانند که چه کساني با چه عناوين، محمل و پوششي اين املاک را دريافت کرده‌اند.
۵۰ درصد قراردادهاي چهار سال اخير با ترک تشريفات منعقد شده‌است
ميرلوحي با بيان اينکه براساس سند تغيير و تحول نجفي در يکسري قرارداد‌ها ترک تشريفات شده است و اين بخش نيز از جمله عمده تخلفات است، ادامه داد: ۵۰ درصد از قراردادهاي چهار سال اخير از طريق ترک تشريفات منعقد شده و برآورد ما اين است که بخش قابل توجهي از طريق رانت، مناسبات غيررقابتي و دور زدن قوانين و مقررات منعقد شده است، لذا انتظار ما از افکار عمومي‌اين است که از اين روند ضد فساد در سامانه شفافيت پشتيباني کرده و اجازه ندهند، اين روند و حرکت کند شده و آسيب ببيند، لذا بايد همه کمک کنيم.
عده‌اي ماموريت داشتند که گزارشي از تخلفات ثبت نشود
وي با اشاره به گزارشي که معاون منابع انساني شهرداري تهران به شوراي شهر ارايه داده است، افزود: در گزارش آقاي شيخ نشان داده شد که تعداد تخلفات ثبت شده در سال گذشته، به گونه‌اي بود که انگار عده‌اي ماموريت داشتند که اصلا گزارشي ثبت نکنند! يعني جالب است در شهرداري با اين عظمت و اين همه کارمند فقط ۱۰ مورد تخلف مالي آن هم ناچيز ثبت شده بود که آن هم با يک تذکر حل و فصل شده بود. اين معلوم مي‌کند که مبارزه با تخلف در حد شوخي بوده است. ۱۴۰۰ نيرو در حوزه نظارتي شهرداري مثل حراست و بازرسي در حال کار کردن هستند، اما کل پرونده‌اي که تشکيل شده، آن هم در شهرداري که اين همه مسئله دارد، فقط ۱۰ پرونده است.
هر بخشِ شهرداري دست بگذاريم؛ با فساد روبه‌رو است
اين عضو شوراي شهر با تاکيد بر اينکه هر جا از شهرداري را دست بگذاريم با مشکل فساد روبه‌رو است، افزود: اخيرا گزارش حسابرسي سازمان ترافيک را مي‌خواندم و شاهد ابهامات فراواني در اين زمينه بود. متاسفانه تخلفات فقط در موسسه همشهري يا صندوق ذخيره کارکنان شهرداري رخ نداده است و بي‌انضباطي و عدم کار کار‌شناسي در همه جا ديده مي‌شود.
وي افزود: حتي مي‌توان گفت که در پروژ‌ه‌هاي مشارکتي هيچ پروژه بي‌مشکلي نداريم. وقتي که براي هر پستي سه کارمند در شهرداري وجود دارد، افکار عمومي‌تعجب مي‌کند که چرا قرارداد‌ها بايد اينقدر ضعيف و ناقص بسته شود، نتيجه اينکه برخي از پروژه‌هاي ما با ۷۰۰ ميليارد تومان اعتبار، قفل شده است.
وي با اشاره به پروژه‌هاي پرمشکل شهرداري ادامه داد: براي مثال شاهديم پروژه ميدان صادقيه با چه مشکلاتي روبه رو است، در اين پروژه هنوز مسائل مالکيت زمين حل نشده است و از اين نمونه‌ها کم نيست. در روزنامه همشهري هم چاپخانه‌اي را خريداري کردند که نه تنها به آن نياز نداشتند، بلکه قيمت خريداري شده هم واقعي نبوده است.
چرا عملکرد دستگاه‌هاي نظارتي در طي۱۴ سال گذشته کارآمد نبوده بوده‌‌است؟
وي افزود: اين حق را براي شوراي پنجم و مديريت شهر قائلم که از دستگاه‌هاي نظارتي بپرسند که چرا در طول ۱۴ سال گذشته نظارت‌هايشان کارآمد نبوده و بي‌تاثير بوده‌ است. امروز نيز انتظار ما اين است که با مديريت جديد همکاري کنند و مناسبات بهتري با شوراي شهر داشته باشد.
عضو شوراي شهر ادامه داد: در حال حاضر مناسبات ميان دولت و مجلس با شوراي شهر بسيار خوب است و بسياري از تحولات در شورا توانسته اختلافات ميان دولت و مجلس را نيز برطرف کند. ما اميدوار هستيم ارتباط بهتري با قوه قضائيه داشته باشيم که در آن زمان مي‌توان گفت؛ همکاري شهرداري و شورا با قواي سه‌گانه نتيجه خوبي براي تحقق همه انتظارات مردم خواهد داشت.
وي با بيان اينکه وقتي تخلف رخ ندهد؛ بحران مالي شهرداري هم حل مي‌شود، افزود: پايان يافتن اين روند باعث شده که امروز در شهرداري بتوانيم ميزان استقراض را پايين آورده و اعتبار شهرداري را در بانک‌ها افزايش دهيم. اين اقدامات در حال انجام گرفتن است، اما برخي تمام مدت بر طبل تبليغات دروغين مي‌کوبند که همه چيز خوب بود، اما الان امورات در شهرداري تعطيل شد، البته ممکن است، برخي امور در شهرداري تعطيل شده باشد، اما منظور همين پروژه‌هاي پرتخلف است.
چندين هزار ميليارد پروژه مشارکتي غيرقابل واگذاري شده‌است 
ميرلوحي با بيان اينکه اگر فساد و رانت وجود نداشته باشد، قرارداد‌ها و پروژه‌ها بهتر پيش مي‌رود، ادامه داد: همين فساد باعث شده برخي منابع شهرداري مسموم و فريز شده و چندين هزار ميليارد پروژه مشارکتي غيرقابل واگذاري شود. باز شدن اين گره‌ها بهترين پاسخ براي خدمت به شهروندان و پاسخگويي با رقباست.
وي کاربرد سامانه شفافيت را پايان يافتن قدرت مافيا‌ها در شهرداري دانست و افزود: برخي از صفحات همشهري که صفحه‌اي ۵۰۰ هزار تومان هزينه داشته است، مستقيم از چاپخانه بيرون برده شده و خمير مي‌شده است! قصد ما در سامانه شفافيت دعوت از رسانه‌ها، کار‌شناسان و پيمانکاران بخش خصوصي است که ببينند براي هر پروژه چقدر هزينه شده و اگر مي‌توانند، دفعه ديگر که شهرداري براي اين پروژه مناقصه اعلام کرد، آماده مشارکت باشند و بدانند که ديگر مافياهايي که گفته مي‌شد، در انعقاد قرارداد‌ها نقش دارند، وجود نخواهد داشت و اين مساله فيصله پيدا کرده است.